Det här är Cuba

Cienfuegos, Cuba 2016
Cienfuegos, Cuba 2016

Musik! Överallt musik. Ännu ett sätt för kubaner att försörja sig. Det spelas musik på varje litet ynkligt fik, varje restaurang, på gator. Från tidig morgon, och resten av dygnet. Alla tycks kunna hantera instrument på ön. Vi funderar lite över om de har en kommunal musikskola i världsklass? Jag smådansar mig genom dagarna, känner rytmen i steget. En arbetare på en byggnadsställning bredvid caféet där jag sitter lägger plötsligt ner sina verktyg och börjar dansa däruppe på sin ställning – stillsamt, rytmiskt. Jag hör, jag ser och jag tänker – det här är Cuba.

3 reaktioner till “Det här är Cuba”

  1. Det jag upplevde som ”hemskt” var när jag hamnade i sällskap med dansande kubaner och upptäckte att jag var som en stel pinne med klumpfötter i jämförelse. Jag nöjde mig därför oftast med att stampa takten med ena foten. Och le vänligt, men lite ansträngt.

  2. Ja, kan känna igen mig lite. Man tycker man är hyfsat rytmisk på festen på hemmaplan – så hamnar man på Cuba, och inser att man inte har en aning om vad rytm är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *