På väg, på vatten


Dag 1 – Lavrion
Vi får tillgång till båtarna och besiktar vår ”Anna”. Det luktar gas – och bajs. Vi får gasolslangen utbytt, och gaslukten försvinner. Vi kollar slangar till avloppstanken, ventiler, städar toaletter och sniffar runt i durken. Tillkallar service. Det fixas, och städas. Hantverkarna säger att ”it’s fixed, no more smell now” – den svenska representanten ser lite besvärad ut, och säger att han hoppas det är klart nu. Vi lämnar kaj i Lavrion, och förstår att latrintanken fortfarande läcker, det luktar…
Ingen vind att tala om, men kallt. Jackor, täckvästar och fleece kommer fram. Vi går för motor för att hinna fram till Poros innan kväll, ca 36 NM.
Poros tar emot med kvällssol och latrin-technician. Avloppsslangens klämma flyttas och – ”the problem is solved”, once again. Mike tar emot med vin och mat och livet är gott.

Dag 2 – Poros-Ermione
Toaletten läcker bajsvatten…vi går på toa på fiket tvärs över gatan. ”Annas” besättning ägnar förmiddagen åt att öva manövern backa in mot kaj. Varmt, klart. Mitt på dagen går vi från Poros med destination Ermione. Svaga vindar, 4-5 m/s. Vi kryssar ut på Egeiska havet, rundar fastlandet och får skön slör och läns vidare mot dagens mål. Sen eftermiddag dör vinden och vi lägger oss på drift för bad. Lägger till i Ermione 17.30, ca 25 NM idag. Drink och eftersnack – våra skeppare Ann och Caroline får välförtjänt uppskattning. Vi konstaterar att väjningregler är ett okänt begrepp för många. Överraskar lokal restaurant med att vilja äta – mat kommer dock, efter samarbete med släktingar på moped. God mat – och snabbaste wi-fi hittills under resan.

Lavrion
Lavrion
För segel
För segel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *